KULA na Opazovalnici (sreda, 25. 10. 2023 ob 17:00)

KULA na Opazovalnici (sreda, 25. 10. 2023 ob 17:00)

KULA na Opazovalnici,

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo FF tudi letos organizira Opazovalnico, dvodnevno dogajanje “pri nas doma” na Zavetiški 5. Program je pester – za vsakega se nekaj najde. Hkrati pa je dogodek super priložnost, da se spoznavamo in povezujemo. ❤


Dogodki potekajo v torek, 24.10., ter sredo, 25.10; od 15:30 dalje, ko bomo zavzeli predavalnico P3.

Sreda, 25. 10., ob 17.00

BLAZNO RESNO O ANTROPOLOGIJI IN UMETNOSTI (ter o knjigi ODLIVANJE SMRTI)
Ominozni zvok troblje se oglasi, osvetlitev na odru postopoma prižge luči, ki razkrivajo dva gostitelja sedla na udobnih stolih. V ozadju visi plakat z naslovom »Blazno resno o antropologiji in umetnosti (ter knjigi Odlivanje smrti).« Na odru se odpre mikrofon in prijazni glas napove dogodek.]
Glas: Dobrodošli, drage dame in cenjeni gospodje!
[Publika navdušeno ploska.]
Glas: Naša gosta danes sta prav posebna razpravljavca. Antropolog, ki je v iskanju odgovorov o človeški naravi in kulturi prepotoval širno Slovenijo ter umetnica in heritologinja, ki je v iskanju izraza za sabo pušča namizne zastavice, drobne knjižice, papirne trakove slovenskega mediteranskega metra (SMM), časopisne izrezke in ostalo papirno dokumentacijo. Za višek materialnosti lahko smatramo zlate zobotrebce.
Glas: Spoštovani gospod antropolog, kako ste danes?
Antropolog: Odlično, zelo sem vesel, da sem tu.
Glas: Na drugem stolu imamo gospo umetnico in heritologinjo. Kako ste vi danes?
Umetnica/heritologinja: Odlično, navdušena sem nad današnjim pogovorom.
Glas: Kaj lahko pričakujemo 25. 10. ob 17.00 v znameniti predavalnici P3 Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo?
Antropolog: Pogovarjali se bomo o stičiščih antropologije in umetnosti, satire, sporne kulturne dediščine in kje v Berlinu je največja nevarnost, da vas zbije avto.
[Publika zaskrbljeno vzdihne.]
Umetnica/heritologinja: In ne smete zamuditi naših razprav o našem delu v evropskih raziskovalnih projektih in knjigi o posmrtnih maskah Odlivanje smrti (Pirman 2023, INZ).
Glas: Odlično! Ne zamudite tega izjemnega pogovora, ki bo ob obravnavanih temah razgalil tudi skrivnosti ohranjanja zdrave pameti v znanosti in umetnosti.
[Publika ponori od navdušenja.]


Nastopata:
Umetnica/heritologinja Alenka Pirman
Antropolog Blaž Bajič
Dogodek poteka v sodelovanju z združenjem KULA.

Dodaj odgovor

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke (angl. cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
Preberi splošne pogoje uporabe spletne strani.