Društvo KULA

Slovensko etnološko in antropološko združenje KULA smo sodobna organizacija, ki omogoča sodelovanje in izmenjavo znanj, izkušenj in vizij, ki so onkraj institucionalnih in neinstitucionalnih oblik raziskovalne, strokovne in druge dejavnosti. Zasnovani smo tako, da lahko kdorkoli skupaj z drugimi zainteresiranimi posamezniki in posameznicami realizira svoje zamisli. Ključne predpostavke zajemajo aktualno kulturno, socialno in antropološko problematiko.
Zavzemamo se za kroženje etnološkega in antropološkega znanja med ljudmi. Postati skušamo krovna organizacija, ki premošča razlike med etnologijo, kulturno/socialno antropologijo in sorodnimi vedami. Z angažiranim delom se soočamo z družbeno resničnostjo in opozarjamo na aktualno vsakdanjo problematiko, na lokalni in mednarodni ravni. Združenje se zavzema za združitev generacij z izredno različnimi izkušnjami v svojem vsakdanjem življenju, poklicnem življenju ter vizijah tega, s čemer naj bi etnologi in antropologi opravičevali svoje delo.
Organiziramo mesečne javne pogovore na različne aktualne teme pri katerih izpostavljamo delovanje etnologov in antropologov, na različnih področjih in njihov prispevek k reševanju in izboljšanju problematike postmodernega življenja. V prihodnosti nameravamo nadaljevati z javnimi pogovori, izdajanjem revije KULA ter znanstvenih in strokovnih spletnih monografij. Delovali bomo na mednarodni ravni z organizacijo znanstvenih in strokovnih srečanj, izvajali bomo strokovne ekskurzije in sodelovali na različnih prireditvah.

Comments are closed.

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke (angl. cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.