Archive for: januar 2018

OKROGLA MIZA: Strateške usmeritve etnologije in antropologije v raziskovalnem delu in poklicnih praksah, 1.2.2018 SEM

VABILO

OKROGLA MIZA

iz cikla

Etnologinje in antropologi,

antropologinje in etnologi v praksi

Strateške usmeritve etnologije in antropologije v raziskovalnem delu in poklicnih praksah

Raziskovalno delo v Sloveniji usmerja in v glavnem financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS (ARRS). Pri svojem delovanju se naslanja na ekspertni sistem, v katerem sodelujejo stalna delovna telesa po posameznih vedah in področjih, ki skrbijo za razvoj področij ob ohranjanju njihovih specifik. S tem vplivajo tudi na opredelitve strokovnega in poklicnega profila pri delovanju etnologov in antropologinj v praksi.

O streteških usmeritvah etnologije in antropologije se bomo pogovarjali s članico in članom Znanstvenoraziskovalnega sveta humanističnih ved Majo Godina Golijo (za področje etnologije) in Danom Podjedom (za področje antropologije).

četrtek, 1. 2. 2018, ob 19.30 v sejni dvorani Slovenskega etnografskega muzeja

Metelkova 2, Ljubljana

​ Na srečanje!

www.kula.si

Okrogla miza, Radijska etnografija: O muzeološko- tehnološkem laboratoriju Radia Študent

VABILO

OKROGLA MIZA

iz cikla

Etnologinje in antropologi,

antropologinje in etnologi v praksi

Radijska etnografija: O muzeološko-tehnološkem laboratoriju Radia Študent

Etnografske raziskave je mogoče opravljati v najrazličnejših družbenih okoljih in  okoliščinah, tudi v radijskem etru. »Radijski eter« pa je mogoče spremeniti tudi v živi muzej. Muzej Radia Študent? Po skoraj petih desetletjih njegovega obstoja je mogoče razmišljati tudi o tem. Na pogovoru bomo povezovali etnološke in radiofonske poglede na pet desetletij čudeža v Rožni dolini.

Na pogovoru bodo sodelovali Andraž Magajna (sodelavec RŠ), Marko Doles (sodelavec RŠ) in Tomaž Zaniuk (direktor Zavoda Radio Študent).

Četrtek, 11. 1. 2018, ob 19.30 v sejni dvorani Slovenskega etnografskega muzeja

Metelkova 2, Ljubljana

Na srečanje!

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke (angl. cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.